Arbeidsliv

Fellesorganisasjonen vil ha en plass når den nye LO-ledelsen skal velges neste år.

Fellesorganisasjonen vil inn i LO-ledelsen

Publisert Sist oppdatert

Fellesorganisasjonen (FO) vil ha en plass når den nye LO-ledelsen skal velges i 2017. Hvis ikke kan det være forbundet vil diskutere å bytte hovedorganisasjon.

– LOs andel av den yrkesaktive befolkningen vil reduseres om vi ikke rekrutterer flere med høyere utdanning, sier Mimmi Kvisvik, leder av Fellesorganisasjonen (FO) til Klassekampen.

FO organiserer flere grupper sosialarbeidere, og Kvisvik mener forbundet bør få en person inn i LO-ledelsen.

– Skal vi klare å rekruttere flere med høyere utdanning, må vi ha høy troverdighet for at vi også har en tydelig politikk for de utfordringene arbeidskraft med høy utdanning står oppe i. Det forbundet i LO som har tydeligst politikk på dette, er vi, sier hun.

Dagens LO-ledelse består av Gerd Kristiansen fra Fagforbundet, Tor-Arne Solbakken (Norsk Tjenestemannslag), Hans-Christian Gabrielsen (Fellesforbundet), Peggy Hessen Følsvik (Handel og Kontor), Terje Olsson (El og IT Forbundet), Trude Tinnlund (Fellesforbundet), Are Tomasgard (Industri Energi) og Renee Rasmussen (Musikernes fellesorganisasjon). Flere av de åtte stiller til gjenvalg.

På spørsmål om det er aktuelt for FO å skifte hovedorganisasjon, svarer Kvisvik at selv om de anser LO som organisasjonen de er best tjent med, diskuteres det alltid i FO om det kan være andre som er riktigere for dem.

Powered by Labrador CMS