Samfunn

Lars Henrik Myrmel-Johansen (t.v.) blir ekspedisjonssjef ved Statsministerens kontor.

Finansdepartementets IT-ekspert blir ekspedisjonssjef hos Solberg

Statsministeren henter krefter med forståelse for digitalisering.

Publisert Sist oppdatert

Lars-Henrik Myrmel-Johansen (42) skal overta ledelsen av kontorets innenriksavdeling etter Anne Nafstad Lyftingsmo, som fra 1. juli er regjeringsråd og kontorets administrative sjef. Han er for tiden avdelingsdirektør i Finansdepartementet og har tidligere vært ekspedisjonssjef i Fornyings- og administrasjonsdepartementet, der han var ansvarlig for IT-politikk og etatsstyring av Difi.

Han var interim-direktør for Difi en kort periode og ble ansett som en mulig kandidat til å ta over Difi etter Ingelinn Killengren, en stilling som til slutt ble besatt av Steffen Sutorius.

Myrmel-Johansen har doktorgrad fra London School of Economics og er cand. mag. med fagene sosialøkonomi, statsvitenskap og sosiologi fra Universitetet i Oslo. Han jobbet tre år i konsulentselskapet McKinsey før han begynte i staten i 2004.

Ute i organisasjonene omtales han gjerne som den som har vist best forståelse for digitaliseringstrenden i Finansdepartementet.

– Dette viser at regjeringen nå setter digitalisering svært høyt på agendaen. Myrmel-Johansen har tidligere ledet regjeringens digitaliseringsarbeid i Fornyings- og administrasjonsdepartementet, og er en av de som kjenner digitaliseringen av offentlig sektor aller best, sier direktør for næringspolitikk i Abelia Hilde Widerøe Wibe:

– Myrmel-Johansen har også bred erfaring fra norsk næringsliv, blant annet som konsulent i McKinsey. Han er derfor godt rustet til å trekke grensene mellom hva det offentlige skal og bør gjøre, og hva de bør overlate til det private næringslivet.

Powered by Labrador CMS