Arbeidsliv

Flere kan tenke seg å skifte jobb fra privat til offentlig sektor, viser undersøkelse.

Flere vil jobbe i offentlig sektor

Flere enn halvparten av arbeidstakerne i privat sektor kan være interessert i å bytte jobb til offentlig sektor. Interessen for sektorbytte er langt lavere blant offentlige ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Det viser Finn.no sin ferske arbeidsmarkedsundersøkelse.

51 prosent av arbeidstakerne i privat sektor kan tenke seg en jobb i det offentlige, heter det i jobbundersøkelsen som Norstat og Opinion har gjennomført for Finn.no.

– Mange i privat sektor kan oppleve den generelle uroen i norsk økonomi og spenningen knyttet til arbeidsmarkedet. Da kan offentlig sektor fremstå som tryggere. Like fullt vet vi jo at det er flere stillinger å velge mellom i privat sektor, sier produktdirektør i Finn Jobb, Fredrik Shjold.

Fra januar til april 2016 har det vært utlyst 16.375 stillinger i offentlig sektor på Finn.no mens det har vært hele 57.726 utlyste stillinger i privat sektor.

Flest kvinner vil bytte til privat

Det er langt færre som kan tenke seg å bytte fra en offentlig stilling til en jobb i det private. Tross mange flere ledige stillinger, kan kun 35 prosent på landsbasis tenke seg å skifte jobb fra offentlig til privat sektor, heter det i undersøkelsen.

Interessen for sektorbytte fra offentlig til privat er størst blant kvinner. 38 prosent av kvinnene – mot 31 prosent menn – kan tenke seg å skifte ut sin offentlige jobb med en i privat sektor.– Det er langt flere kvinnelige ansatte i offentlig sektor. Mange opplever ugunstige arbeidstider og lavere lønn, noe som kan trigge motivasjonen for sektorbytte. Særlig blant helsearbeidere kan det synes noe mer attraktivt å arbeide privat fremfor i det offentlige, sier Fredrik Schjold.

Kilde: Finn.no/Norstat,Opinion.

Powered by Labrador CMS