Annonse
Egen migrant-organisasjon: Avtalen som gjør IOM til FN-organisasjon underskrives under FN-toppmøtet om flyktninger og migranter i New York 19. september 2016. Foto: UN Photo/Rick Bajornas Foto: FN. 

FN får egen organisasjon for migranter

Det skriver FN-sambandet i en nyhetsmelding. 

– Vi er glade for at medlemsstatene til både FN og IOM nå har bestemt at IOM blir en del av FN-systemet, sier kommunikasjonssjef Sigurd Tvete i IOM Norge til FN-sambandet.

En kvart milliard mennesker er i bevegelse over landegrenser på leting etter bedre fremtidsmuligheter.

For første gang på mange tiår er flukt og migrasjon tema for et eget høynivåmøte under FNs generalforsamling. Ledere fra hele verden møtes i New York for å vurdere hvordan den internasjonale responsen på store bevegelser av flyktninger og migranter kan forbedres.

Under FN-toppmøtet om flyktninger og migranter 19. september i New York ble avtalen signert, som gjør at den IOM formelt blir en del av FN.

Den norske regjeringen  sier den vil arbeide for at IOM får en viktig rolle i det fremtidige migrasjonsarbeidet:

– Internasjonalt samarbeid er helt nødvendig både for å forebygge migrasjon, for å sikre en verdig behandling av flyktninger og migranter, og for å kunne ha ordnet retur av personer som ikke har oppholdstillatelse eller beskyttelsesbehov, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding.
Annonse
Annonse