Europa

Flyktninger og migranter venter på å bli transportert til mottakssenteret Moria på den greske øya Lesvos. FNs høykommissær for flyktninger har stanset sin transport til og fra Moria fordi beboere i senteret nå holdes innesperret.

FN stanser flyktningarbeid i Hellas i protest

Publisert Sist oppdatert

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) stanser deler av sitt arbeid i Hellas i protest mot flyktningavtalen mellom EU og Tyrkia.

Flere av mottakssentrene for migranter og flyktninger på de greske øyene er nå i praksis blitt leirer hvor folk holdes innesperret, ifølge UNHCR.

FN-organisasjonens holdning i slike tilfeller er å motsette seg interneringen.

– Vi har stanset deler av vårt arbeid ved alle lukkede sentre på øyene, sa UNHCRs talsperson Melissa Fleming til pressefolk tirsdag.

Avslutter transport

På den greske øya Lesvos vil UNHCR ikke lenger vil frakte folk til og fra mottakssenteret Moria, opplyser en talsmann for organisasjonen.

– UNHCR vil fortsette med å jobbe langs strendene og i havna på Lesvos, hvor vi gir livreddende hjelp sammen med frivillige, sier han til nyhetsbyrået Reuters.

Avtalen mellom EU og Tyrkia åpner for å sende tilbake alle flyktninger og migranter som kommer til Hellas fra Tyrkia. Formålet med ordningen er å stanse strømmen av mennesker, mange av dem flyktninger fra krigen i Syria, over Egeerhavet.

Individuell behandling

Imidlertid fastslår avtalen også at alle asylsøkere som kommer til Hellas, skal få sakene sine individuelt behandlet. Foreløpig har ikke Hellas tilstrekkelig kapasitet til å behandle alle asylsøknadene på de greske øyene, påpeker UNHCR.

Ifølge FN-organisasjonen har grekerne heller ikke kapasitet til å innlosjere alle flyktningene og migrantene på en trygg og skikkelig måte.

Powered by Labrador CMS