Annonse
Helge Lund går inn i styret til verdens største oljeserviceselskap. Foto: NTB scanpix

Forrvirring rundt Helge Lunds nye stilling: skal inn i verdens største oljeserviceselskap

Torsdag formiddag kom meldingen om at Helge Lund skulle inn som styremedlem i verdens største oljeserviceselskap, Schlumberger, som har rundt 100.000 ansatte i over 85 land. Dette kom frem i en melding fra selskapet til amerikanske finansmyndigheter. Det var dn.no som omtalte saken først.

Få timer senere meldte flere internasjonale medier at den tidligere Statoil- og BG-sjefen skulle ta over stillingen som administrerende direktør i selskapet. Ifølge både NasdaqMarketwatch og Wall Street Journal skulle Lund øyeblikkelig tre inn som styremedlem, men ta over stillingen til nåværende administrerende direktør, nordmannen Paal Kibsgaard, under selskapets neste generalforsamling.

Dette avviser Schlumberger overfor Dagens Næringsliv, samtidig som de bekrefter at Lund går inn som styremedlem.

Lund forlot i fjor stillingen som sjef for oljegiganten BG, etter at de fusjonerte med Shell. Før det var han toppsjef i Statoil i 10 år.

Det har stormet rundt Lund det siste året, etter at det ble kjent at en oppkjøpsklausul i kontrakten hans med BG kunne sikre personlig kompensasjon verdt flere hundre millioner kroner i løpet av noen år. Denne ble moderert noe etter press fra investorer.

Her til lands har Schlumberger avdelinger i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, samt baser langs kysten, skriver e24.

Annonse
Annonse