Samfunn

Fra.v Terje Breivik (V), Hans Olav Syversen (KrF), Hans Andreas Limi (Frp), Svein Flåtten (H) etter forhandlingsmøte om revidert nasjonalbudsjett i Stortinget søndag kveld.

Frist i dag: Budsjettforhandlingene på oppløpssiden

Publisert Sist oppdatert

Partene i budsjettforhandlingene fortsetter forhandlingene mandag morgen. Fristen for å bli ferdig er satt til klokken 15.30.

Forhandlingene om revidert budsjett mellom regjeringspartiene og støttepartiene Venstre og KrF har pågått gjennom helgen. Ved 20.30-tiden søndag gikk partene fra hverandre, med avtale om å fortsette mandag morgen klokken 8.30.

Økte tiltak mot arbeidsledigheten har dominerte budsjettsamtalene, ifølge partene. Flere medier meldte søndag at partiene skal være enige om et tresifret millionbeløp ekstra til tiltak mot arbeidsledighet på sørvestlandet, men dette er ikke bekreftet. Partiene utelukker ikke at det også kan komme tiltak til Rygge-regionen i Østfold dersom Rygge flyplass blir lagt ned.

Også i tidligere budsjettforhandlinger har de fire partiene slitt med å komme til enighet og måttet forhandle langt på overtid. Høyres Svein Flåtten sier det aldri før har vært så vanskelig å finne inndekning i budsjettet.

– Budsjettene er trangere, statens inntekter faller, så det er ikke bare å hente ut penger som tidligere, sier Flåtten.

Powered by Labrador CMS