Samfunn

Frp ser også de positive sidene ved et eventuelt britisk EFTA-medlemskap.

Frp åpen for britisk EFTA-medlemskap

Publisert Sist oppdatert
Storbritannia frykter at Norge vil legge ned veto mot britisk EFTA-medlemskap etter brexit, men Frp ser de positive sidene og holder døra på gløtt.

Fremskrittspartiet sier de er åpen for dialog hvis britene ønsker medlemskap, og er dermed uenig med europaminister Elisabeth Vik Aspaker (H), skriver Klassekampen.

– Når det gjelder EFTA så betyr størrelse mye. Det kan godt hende det er positivt for Norge hvis vi får noen titalls millioner briter med oss i forhandlinger, sier parlamentarisk leder og utenrikspolitisk talsperson i Frp, Harald T. Nesvik.

Etter at Vik Aspaker uttalte til Aftenposten tidligere i uken at det kan «forrykke balansen i organisasjonen» om Storbritannia blir medlem i EFTA, har britiske medier plukket det opp. Uttalelsene fra europaministeren har vekket stor oppsikt i britiske medier. «Norge kan sende brexit av skinnene» er en av overskriftene.

Storbritannia leter etter nye alternativer for frihandelsavtaler etter brexit, og landet frykter at den norske europaministeren vil legge ned veto mot britisk medlemskap.

Powered by Labrador CMS