Samfunn

Grensekontrollen ved Norges indre Schengengrenser forlenges "av hensyn til offentlig orden og indre sikkerhet" opplyser justisminister Anders Anundsen.

Grensekontrollen forlenges igjen

Regjeringen har forlenget den midlertidige kontrollen ved indre Schengengrense.

Publisert Sist oppdatert

Den forlengede grenekontrollen innebærer at personkontrollen på fergeankomstene fra Danmark, Sverige og Tyskland fortsetter minst frem til og med 11. juni 2016.

"Grensekontrollen forlenges av hensyn til offentlig orden og indre sikkerhet," skriver justisdepartementet i en pressemelding.

– Det er mange uregistrerte migranter i Schengen-området som kan ha ønske om å forflytte seg til et annet land. Norges innføring av kontroll på indre grense har god preventiv effekt på eventuelle ankomster, og det er ikke rapport om at kontrollen har medført ulemper for ordinære reisende, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (FrP).

Det har derimot blitt rapportert om tapping av politiets ressurser som følge av manglende tilføring av ekstra midler til håndheving av grensekontrollen.

"Det er fortsatt press på yttergrensen, og selv om flere tiltak er iverksatt, er det fortsatt mangler ved yttergrensekontrollen i Hellas," heter det i pressemeldingen. Departementet påpeker at EU-kommisjonen har anbefalt at flere Schengen-land, herunder Norge, skal få mulighet til å fortsette kontrollen på indre grense utover frenseforordningens maksimumsgrense på 8 måneder.

Den endelige beslutningen treffes av Europarådet, og det er ventet i løpet av uka.

Powered by Labrador CMS