Annonse
LOs nestleder Hans Christian Gabrielsen pekes ut som favoritt til å bli ny LO-leder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Han er favoritt til å ta over som LO-leder

Når Gerd Kristiansen gir seg som LO-leder neste år, blir det nestleder Hans-Christian Gabrielsen som over jobben. Det er flere sentrale LO-kilder som Dagsavisen har snakket med sikre på.

Det er ett år igjen til på neste LO-kongress, men allerede seiler Gabrielsen opp som en klar favoritt til å ta over ledervervet, skriver avisen. I dag er han 2. nestleder i LO, og på grunn av LOs aldersgrenser er han den eneste fra dagens toppledelse som kan fortsette etter 2017-kongressen.

– Det eneste som kan hindre at Gabrielsen blir leder, er om han skulle finne på noe dumt det neste året. Men det er rimelig usannsynlig, sier en kilde til Dagsavisen.

Kildene avisen har snakket med mener at det ikke finnes noen som vil ønske å utfordre ham.

– Det er lenge til LO-kongressen og altfor tidlig å si noe om dette, er Gabrielsens svar på spekulasjonene.

Ett navn som tidligere har blitt nevnt som en mulig ny LO-leder, er leder i Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes. Hun har imidlertid gjort det klart at hun ikke stiller, og at hun ønsker Gabrielsen som leder.

Hans-Christian Gabrielsen (48)

Hans-Christian Gabrielsen ble valgt til 2. nestleder i LO på kongressen i 2013. Han kom fra vervet som forbundssekretær i Fellesforbundet. Hans-Christian Gabrielsen ble født 27. juli 1967, er gift og har ett barn.

Gabrielsen bor på Slemmestad i Røyken kommune. Han tok fagbrev som prosessoperatør på Tofte Industrier, hvor han var ansatt fra 1984 til 1995. I Tofte og Hurum Fagforening (avdeling 426) har han vært ungdomstillitsvalgt, nestleder i 1994 og leder i 1995. 


Han ble ansatt i Fellesforbundet i 1996, og jobbet i Forhandlingsavdelingen og Ledelsessekretariatet før han i 2003 ble valgt til 2. nestleder i Fellesforbundet.

Hans-Christian Gabrielsen var medlem av Røyken kommunestyre for Arbeiderpartiet fra 1995 til 2003. Han var leder av Røyken Arbeiderparti fra 1999-2001, nestleder i Buskerud Arbeiderparti fra 2001. Han har vært medlem av landsstyret i Arbeiderpartiet og av partiets EU-utvalg. 

Kilde: LO

 

Annonse
Annonse