Ledelse

Siri Beate Hatlen er foreslått som nytt styremedlem i Telenor.

Hatlen og Aqraou foreslått i Telenor-styret

Publisert Sist oppdatert
Siri Beate Hatlen (59) og Jacob Aqraou (43) er foreslått som nye styremedlemmer i Telenor ASA.

Hatlen har hatt flere lederstillinger innen privat og offentlig sektor i Norge, inkludert konserndirektør i Statkraft og administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus. Hun er i dag styreleder i fire selskaper, blant andre Entra og Sevan Marine.

Jacob Aqraou, født i Danmark og bosatt i Sveits, har hatt en lang karriere i eBay, blant annet som senior vice president for eBays virksomhet i Europa, Midtøsten og Afrika, og som leder i eBays rubrikkannonsevirksomhet.

De to er foreslått som erstattere for Frank Dangeard og Marit Vaagen, som har bedt om å få tre ut av styret. Styret leter også etter en tredje styrekandidat etter Burckhard Bergmann, som også har bedt om få tre ut av styret.

Telenor har fått sterk kritikk for sin håndtering av bekymringsmeldinger om korrupsjon i russiske Vimpelcom, som det eier 33 prosent av. Granskerne i advokatfirmaet Deloitte mente både konsernsjef, styret og næringsministeren ble informert altfor sent. Både ledelsen og styret i Telenor har lovet å lære av saken.

Powered by Labrador CMS