Ledelse

Nyutnevnt Difi-sjef Steffen Sutorius og Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Her er den ny Difi-sjefen

Steffen Sutorius er i statsråd i dag utnevnt til ny direktør i Direktoratet for forvaltning og IKT. – Nytt navn for oss, sier Hilde Widerøe Wibe direktør i bransjeforeningen Abelia.

Publisert Sist oppdatert

Sutorius er utdannet siviløkonom fra Høgskolen i Agder og Norges handelshøyskole og kommer fra stillingen som direktør for konseptvalg og forretningsplaner i konsulentselskapet Metier, hvor han har vært siden 2012 og blant annet arbeidet med idefasen til nytt sykehus på Gaustad, det såkalte OUS-Campus.

I en pressemelding fra regjeringen heter det at Sutorius har lang erfaring fra Difis fagområder; digitalisering, offentlige innkjøp og styring og ledelse.

Blant annet har han jobbet med omstilling- og digitaliseringsprosjekter i Statens pensjonskasse.

– Nye Difi skal være spydspissen i arbeidet med å modernisere offentlig sektor, sier Jan Tore Sanner i en kommentar.

Sutorius sier han er fornøyd med at det kommer så tydelige signaler om at det er et ønske om et sterkt Difi.

Sutorius har ikke vært mye i medias søkelys tidligere. Men i 2010 dukker han opp i en sak hos NRK som avdelingsdirektør i Statens pensjonskasse. Her viser han til at innføringen av karensperioder vil kunne hindre at politiledere skifter til operative stillinger for å kunne gå rett ut i pensjon.

Avdelingsdirektør for næringspolitikk i NHO-foreningen Abelia, Hilde Widerøe Wibe, sier til Dagens Perspektiv at Sutorius var et nytt navn også for dem. Abelia har tidligere vært kritiskt til at Difi har for lite gjennomslag.

– Den nye DIFI-sjefen er et ukjent navn for oss, men vi er positive til at regjeringen har valgt en person som kommer fra næringslivet med både bred digitaliseringserfaring og fra å være leverandør. Han har en stor jobb foran seg med å modernisere offentlig sektor og vi håper at han også tar kommunene med sine store ikt-utfordringer under sine vinger, sier hun og legger til at Abelia håper Sutorius erfaring med offentlige anskaffelser vil bidra til at Difi sikrer at innovative anskaffelser blir normalen fremfor unntaket.

– Det vil gi bedre løsninger til befolknigen samtidig som vi utvikler norsk næringsliv. Vi har store forventninger til ham og ser frem til et godt samarbeid, sier hun.

Powered by Labrador CMS