Nyskaping

Gimmick: Et svensk mikrobryggeri lanserer verdens dyreste potegull som snacks til sine edle dråper.

Hippere blir det ikke: Fem flak potetchips til 499 kroner

Det svenske bryggeriet St. Eriks markedsfører seg som hippe og urbane. Og da de skulle lasere ny snacks til sitt eksklusive øl, tok de myten helt ut og lanserte verdens dyreste og mest eksklusive potetgull.

Publisert Sist oppdatert

Med en kilopris på 100.000 svenske kroner, er ikke St. Eriks-chipsen akkurat noe du deler med ungene på fredagskvelden. Men det er nok ikke meningen heller.

Potegullet er utviklet av den svenske stjernekokken Pi Le og innholder flere «eksklusive nordiske råvarer», heter det. Blant annet innholder pottiset den soppen Goliatmusseron, som ifølge ST. Eriks-folket er svært ettertraktet, blant annet i Japan. En spesiell trøffelolje fra Færøyene er også en del av ingrediensene, heter det.

Potetgullet er ifølge ST. Eriks håndlaget (!). Det kommer i en eksklusiv forpakning og skal kun selges i en begrenset periode og i begrenset antall. Alle inntektene skal gå til veldedighet, sier Marcus Friari, Brand Manager S:t Eriks Bryggeri.

Øl er blitt stort, også i Sverige. Antall bryggerier hos broderfolket har økt fra 50 til 250 i løpet av de siste fem årene.

St. Eriks sies å være et av de mest populære mikrobryggeriene i Sverige. Deres slagord er «storbyliv og humle». Gjennom å lansere sitt nye potetgull, håper de vel å befeste sin posisjon som «eksklusive».

Powered by Labrador CMS