Annonse
HiOAs lokaler i Oslo sentrum. Foto: Hege

Høyskole ansetter topp-konsulent

Styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) tilsatte i dag Tone Irene Sandahl som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring.

Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i Rambøll Management Consulting, og har lang erfaring som leder. Sandahl er utdannet Dr. Scient ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo.

Tone Irene Sandahl. Foto: HIOA

Rektor Curt Rice sier på høgskolens nettsider:

– Jeg er veldig glad for at vi får Sandahls kompetanse på organisasjonsutvikling og -endring inn i HiOA-ledelsen. Hun kjenner sektoren godt, og har svært gode resultater å vise til når det gjelder å involvere sine medarbeidere, motivere til felles innsats og bygge gode team.

Stillingen som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring er ny og inngår i toppledelsen ved HiOA. Den ble opprettet som følge av organisasjonsendringen i 2015.

Det er ikke hver dag at folk tar skrittet fra konsulentbransjen og over til en direktørjobb i akademia.

– Tone Sandahl har tung erfaring fra UH-sektoren. Hun har doktorgrad fra UiO og var leder av USIT ved UiO. Hun har dessuten hatt mange samarbeidsprosjekter med diverse institusjoner i sektoren og har blant annet kjørt et viktig prosjekt med lederne av landets Sentre for fremragende forskning. Hun har også jobbet som linjeleder i lang tid og sånn sagt har relevant erfaring med å skape resultater både med team og gjennom andre ledere. Hun bringer med seg en kompetanse som vår sektor trenger og jeg er meget fornøyd med at hun lot seg friste av denne muligheten, sier Rice i en epost til Dagens Perspektiv.

Annonse
Annonse