Ledelse

Styreleder Gunn Wærsted i Telenor var tidligere konserndirektør i Nordea.

Hva var Wærsteds rolle i Nordea? Venstre krever avklaring etter gigantavsløringene

Publisert Sist oppdatert

Telenors styreleder Gunn Wærsted ledet tidligere «private banking» i Nordea. Venstre mener hun bør redegjøre for sin rolle etter avsløringene i de såkalte «Panama Papers», skriver Dagens Næringsliv.

Den nordiske storbanken er blant finansinstitusjonene som trekkes fram i den omfattende dokumentlekkasjen som er blitt kjent de siste dagene. De mest formuende kundene skal ha fått tilbud om hjelp til å opprette postkasseselskaper i skatteparadis, melder Sveriges Television. Det skal ha skjedd gjennom bankens «private banking»-virksomhet, som lå under den delen av banken Gunn Wærsted var konsernsjef for fram til februar i år, skriver Dagens Næringsliv.

Wærsted ble hentet inn til Telenor hvor en stor ryddejobb venter i kjølvannet av korrupsjonssaken knyttet til Vimpelcom, der selskapet er en stor eier. Venstres Terje Breivik mener det er «betimelig» å spørre om Wærsted bør redegjøre for sin rolle i det som er lekket ut om bankens virksomhet.

– Jeg forutsetter at dette blir en del av jobben regjeringen og næringsminister Monica Mæland må gjøre i kjølvannet av det som nå er avdekket, sier Breivik, som er partiets finanspolitiske talsmann.

Wærsted besvarte ikke Dagens Næringslivs henvendelser mandag, og det lyktes heller ikke avisen å få en kommentar fra Mæland.

Powered by Labrador CMS