Ledelse

Hvem bygger de beste karrierenettverkene på jobb?

«Noen tror at det å være utadvendt er nøkkelen», sier Blaine Landis fra UCL School of Management.

Publisert Sist oppdatert

Landis og forskerkollegene har imidlertid ikke funnet noe bevis for at det er de ekstroverte menneskene som bygger de beste nettverkene.

– Ekstroverte knytter bånd til et stort antall mennesker på jobben, men det er ikke disse menneskene folk pleier å gå til når de søker hjelp eller råd, sier Blaine Landis i en pressemelding.

Nøkkelen til å bygge nyttige og gode nettverk internt i en organisasjon er ifølge være en sosial «kamelon» som klarer å vurdere ulike situasjoner og tilpasse adferden sin til ulike situasjoner og mennesker. Vær den går til når de søker hjelp eller ber om råd. Det er dét som er til størst hjelp for din egen karriere, viser funn Landis og forskerkollegene har gjort.

Posisjonen som uformell rådgiver viste seg å være tettere knyttet til både resultater på jobben og en vellykket karriere enn andre posisjoner i nettverkene.

Blandis og kollegene finner ingen sammenheng mellom det å at du knytter bånd til mange mennesker - slik at du eksempelvis kan si at mange mennesker er venner av deg - og suksess. Sammenhengen går etter sigende den andre veien, det viktigste er at andre mennesker velger å knytte bånd til deg.

Powered by Labrador CMS