Ledelse

Hvilken ledertype er du?

Her er noen av dagens mest vellykkede lederstiler

Publisert Sist oppdatert

Wiliam C. Taylor, tidligere redaktør for Harvard Business Review og grunnlegger av The Fast Company har vært i kontakt med mange av dagens mest framgangsrike ledere. Han har definert fire lederkaterogier som de aller ypperste lederne representerer.

Den klassiske entreprenøren

Denne lederen er opptatt av å bygge et godt selskap. Han drives av å skape framgangsrike produkter og lønnsomhet i større grad enn å bygge en organisasjonskultur.

Den moderne misjonæren

Denne lederen jobber for å oppnå noe mer enn profittmaksimering. Hun vil etterlate et tydelig fotspor, og kanskje til og med forandre verden.

Problemløseren

Denne lederen tror på ekspertise og fagkunnskap, og verdien av erfaring. Han har gjort det stort på å ta tak i utfordringer og identifisere muligheter. Han er handlekraftig og bekymrer seg ikke om at det blåser hardt under han, siden fokuset ligger på å oppnå resultater.

Fikseren

Denne lederen skaper ikke nyhetsoppslagene, og soler seg ikke i glansen. Hun tror at løsningene på utfordringer ligger ute hos de ansatte. Hun forstår sine begrensninger og har stor tro på det kollektive i organisajsonen.

– Jo mer vi forstår oss selv – hva vi virkelig bryr oss om, hvordan vi fatter beslutninger og hvorfor vi gjør det vi gjør – desto mer effektive blir vi på å lede andre, sier Taylor.

Kilde: Chef

Powered by Labrador CMS