Ledelse

ILO-sjef Guy Ryder roser det norske trepartssamarbeidet og bærekraftsalternativet.

ILO-sjefen roser den norske modellen

Norge får ros for hvordan vi klarer å holde trepartssamarbeidet i hevd.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver LO på sine hjemmesider.

ILO-sjef Guy Ryder møtte nylig LO-leder Gerd Kristiansen og NHO-sjef Kristin Skogen Lund. I møtet med ILO-generalen fikk Kristiansen og Skogen Lund utdype hvordan de brukte trepartssamarbeidet for bli enige om bærekraftsalternativet.

Bærekraftsalternativet ble lansert på NHOs årskonferanse i januar. NHO og LO har, som en del av sitt revitaliserte partssamarbeid, jobbet fram tiltak for integrering av flyktninger og utsatte grupper. Dette har blant annet medvirket til en avtale med regjeringen om hurtigspor 31. mai.

ILO er FNs særorganisasjon for arbeidslivet, skapt for å bedre levevilkårene, arbeidsforholdene og arbeidsmulighetene for arbeidstakere verden over. Organisasjonen er ansvarlig for å sette opp, og ha tilsyn med, internasjonale arbeidsstandarder.

– Vi viser at det er mulig å inkludere flyktninger og utsatte grupper i arbeidslivet og forlater lavlønnsporet. I andre land går diskusjonen om minimumslønn for innvandrere og flyktninger. I Norge har vi valgt å integrere på ordinære vilkår og myndigheten stiller opp med lønnstilskudd. Dette blir lagt merke til. Og vi skal ikke være beskjedne, men framsnakke dette i ILO, sier LOs andre nestleder Hans-Christian Gabrielsen til Fri Fagbevegelse.

Powered by Labrador CMS