Annonse
Høyres Gunn Marit Helgesen kjemper for å bli gjenvalgt som leder i kommunenes interesseorganisasjon KS.
Høyres Gunn Marit Helgesen kjemper for å bli gjenvalgt som leder i kommunenes interesseorganisasjon KS. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Ingen endringer i KS-ledelsen

Avisen skriver at valgkomiteen kom fram til en enstemmig innstilling uten dissens tirsdag kveld. Nestleder Mette Gundersen ble sett som en utfordrer til ledervervet, men fortsetter i stedet i det vervet hun har i dag.

Løsning på bakrommet

Ifølge Kommunal Rapport har Ap jobbet aktivt inn mot Sp for å få partiet til å støtte Gundersen, som ville fått flertall dersom Sp støttet henne. Men på landstinget i Kristiansand sa flere godt informerte kilder i Sp til avisen at partiet trolig vil støtte Helgesen.

Landstingets valgkomité satt samlet tirsdag ettermiddag og kveld for å diskutere ledervalget. Ved forrige korsvei ble komiteen enig om en «omforent løsning» på bakrommet.

– Vi har satt av kvelden, så skal vi ha et forslag klart til landstinget i morgen tidlig, sa Sps mann i valgkomiteen, fylkesvaraordførere Ivar Odnes fra Oppland, tirsdag.

Overrasket Ap

Arbeiderpartiet er overrasket over at Høyre ser ut til å få ledervervet i KS.

– Arbeiderpartiet og Senterpartiet har over 300 ordførere etter valget sist høst og det er et solid rødgrønt flertall på Landstinget. Vi er derfor overrasket over at Senterpartiet velger å gi Høyre lederen i KS. Spesielt i en situasjon hvor kommunesektoren er under press fra Høyre/Frp-regjeringen knyttet til nytt inntektssystem, kommunereformen og finansiering av kommunenes utgifter knyttet til bosetting av flyktninger, sier valgkomiteens leder Tore Sandvik (Ap).

– Arbeiderpartiet hadde håpet på støtte for en tydeligere leder og linje for kommunesektoren opp imot dagens stortingsflertall i disse sakene, og registrerer derfor med undring Senterpartiets veivalg, sier Sandvik til NTB.

Ledervalget vil formelt foregå onsdag ettermiddag. Hvem som skal lede KS de neste fire årene, vil være klart klokken 13.30.

 

Annonse
Annonse