Annonse
Martin Kolberg (Ap) frikjente næringsminister Monica Mæland (H) etter den åpne høringen om Vimpelcom-saken i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Torsdag kom komiteens innstilling.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ingen kritikk mot Mæland i Vimpelcom-saken

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har konkludert med at næringsminister Monica Mæland (H) opptrådte korrekt i sin håndtering av statens eierskap i Telenor i den såkalte Vimpelcom-saken.

– Vi fremmer ingen kritikk av statsråden. Tvert imot sier vi at hun har opptrådt korrekt overfor Stortinget, sier komitéleder Martin Kolberg (Ap) til NTB.

Telenor går imidlertid ikke klar av kritikk i innstillingen som ble avgitt torsdag ettermiddag. Kolberg mener selskapets tidligere ledelse har kommet med ufullstendige og til dels uriktige opplysninger til så vel statsråden som Stortinget.

Kolberg har for øvrig selv fått kritikk for håndteringen av saken, ikke minst høringene komiteen inviterte til. Nå framholder Ap-veteranen at et klart flertall på Stortinget slår fast at det var riktig å gjenåpne saken og belyse den «i sin fulle bredde», som han uttrykker det.

– Alle partier, med unntak av Høyre, framholder hvor viktig og riktig det har vært at Stortinget har gjennomgått denne saken, sier Kolberg.

Den delvis statseide telegiganten eier 33 prosent i Vimpelcom, som har erkjent korrupsjon i Usbekistan.

 

Annonse
Annonse