Ledelse

Til tross for krisen DNB opplever, står de ansatte last og brast ved Rune Bjerkes side.

Intern trampeklapp for Rune Bjerke

DNB-ansatte står last og brast med sin sjef. Ledelseseksperter mener Bjerke må ha bygget et fenomenalt miljø internt.

Publisert Sist oppdatert

Midt i en av DNBs verste kriser står de ansatte og applauderer sin sjef, Rune Bjerke, skriver Dagens Næringsliv.

100 DNB-ledere ga nylig Bjerke stående applaus. De uttaler til avisen at han står i en fryktelig vanskelig situasjon, og at han er utstatt for en heksejakt.

Banken er nå under et sterkt press, blant annet fra næringsminister Monica Mæland (H), som ønsker en forklaring på hvorfor datterselskapet i Luxembourg hjalp kundene med å opprette postboksselskaper i skatteparadiset Seychellene i perioden 2006-2008.

En av de ansatte i DNB som støtter Bjerke, Vigdis Mathisen, sier til Dagens Næringsliv at banken aldri skulle ha gjort det som nylig har kommet frem i lyset. Hun har imidlertid tillit til at Bjerke er rett mann til å rydde opp.

– Selv om vi ikke har gjort noe juridisk feil, er det brudd på interne rutiner, og det må ledelsen rydde opp i. Vi har tillit til det Rune Bjerke sier. Vi tror på ham når han sier at han ikke visste noe. Jeg synes han gjør en grei jobb, sier hun til avisen.

– Fenomenalt miljø

Ledelsesekspert Peggy Brønn ved BI tror Bjerke har bygget opp et fenomenalt miljø internt. Hun påpeker at eksterne kriser både kan lede til splittelse og samling.

– Her høres det ut som om man er på toppen av skalaen, hvor alle er lojale og støtter toppsjefen fullt ut, sier hun til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS