Annonse
Illustrasjon. Foto: Gajus | Dreamstime.com

Jobber uten signerte kontrakter

I så fall er du ikke alene. En undersøkelse YouGov og Adobe har gjort blant 175 personer i norsk arbeidsliv som jobber med kontraktshåndtering viser at 54 prosent mangler signerte kontrakter med en eller flere kunder eller leverandører. En fjerdedel (24 prosent) av disse svarer at virksomheten mangler signerte kontrakter med nesten alle (over 80 prosent) av forretningspartnerne sine, heter det i en pressemelding.

Undersøkelsen viser at det er en sterk tillitskultur blant virksomhetene. I Norge oppgir 40 prosent av de som mangler signerte avtaler at de anser dette som unødvendig fordi de stoler på kunden eller leverandøren. 28 prosent begrunner manglende signerte kontrakter med at de har muntlige avtaler, 17 prosent viser til at forretningspartnerne er for små og 6 prosent forteller at de enes ved å ta partnerne i hånden.

Adobe, som er et selskap som blant annet tilbyr digital signering, er overrasket over svarene.

– Vi er overrasket over at så mange profesjonelle gjør forretninger uten signert kontrakt som sikrer dem juridisk mot tvil om betingelser. Det kan være enkelt og fristende å gjøre avtaler muntlig, men risikoen for misforståelser, tvister, mislighold og konflikter er langt større, sier Anne Andreasson fra Adobe i pressemeldingen.

Annonse
Annonse