Samfunn

Raymond Johansen var blant de som talte til næringstopper og representaner fra Oslo-regionen tirsdag 9. februar. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Johansens oppfordring: Stå sammen, eller tap innovasjonskampen

Samarbeid og innovasjon over et bredt spekter er nøkkelen til en sterk Oslo-region, og dermed nasjonal vekst, var beskjeden da næringstopper og politikere samlet seg i Næringslivets Hus.

Publisert Sist oppdatert

Det var en ambisiøs gjeng som møttes i NHOs hovedkvarter 9. februar.

Allerede i introduksjonen til BEST-konferansen, for aktørene og politikere i Oslo-regionen, ble det konstatert at konferansens navn ikke var tilfeldig: - Vi har en klar ambisjon om å bli best, slo Raymond Johansen fast, før en rekke eksempler på hvor og hva Norge ikke er best på ble presentert.

- Denne regionen vokser med ett ”Molde” hvert år. Fram til 2040 vil regionen vokse med 0.5 millioner. Det gir store muligheter, sier Johansen, og legger til:

- Olje og gass er ikke helt død. Men vi må finne noe å leve av ved siden av denne næringen. Med mangfoldet og innovasjonskraften som finnes i Oslo-regionen har vi et enormt potensiale.

Johansen sier at en samlet Oslo-region, bestående av 78 kommuner, er nøkkelen til nasjonal vekst.

- Men vi ser ikke bare mot resten av Norge. Vi ser mot resten av Europa. Verden blir stadig mer globalisert, og vi må se Oslo-regionen i den sammenhengen, slo Johansen fast.

Dagens Perspektiv kommer tilbake med mer stoff fra BEST-konferansen, inkludert Telenors framtidssatsinger, Googles ambisjoner om å revolusjonere verden, og NHOs krav til byer.

Powered by Labrador CMS