Europa

Storbritannias Brexit-minister, David Davis.

– Kan bli de vanskeligste forhandlingene noensinne

Den britiske Brexit-ministeren David Davis har stor respekt for forhandlingene om å trekke Storbritannia ut av EU.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Politico.

– Dette blir antakeligvis de mest kompliserte forhandlingene i moderne tid – det kan faktisk bli de mest kompliserte forhandlingene noensinne, sa Davis til nettstedet.

Spøkefullt sammenlignet han forhandlingene med Schleswig–Holstein-spørsmålet, den diplomatiske disputten på 1800-tallet mellom den tyske konfederasjonen og det danske kongehuset, og kalte den en skoleeksamen i forhold til Brexit-forhandlingene.

Forrige uke fikk Davis påpakning fra statsministerens kontor, etter å ha hevdet overfor medlemmene av parlamentet at Storbritannias fortsatte tilgang til det indre marked etter Brexit var usannsynlig. Han bedyret imidlertid at han ikke alltid ville være i stand til å avsløre Storbritannias forhandlingskort.

– Forhandlingene vil bli like omfattende som hele regjeringsfronten, sa han, og la til at selv om han kunne bestemme seg for å opptre som Rasputin og holde alt hemmelig, ville han feile.

Han avfeide raskt rykter om uoverenskomster med Frankrikes sjefsforhandler, Michel Barnier, som tidligere fungerte som Frankrikes Europaminister på midten av 1990-tallet –samtidig som Davis holdt den samme posten for Storbritannia.

Powered by Labrador CMS