Europa

Irlands statsminister, Enda Kenny.

– Kan bli sinte Brexit-forhandlinger

Irlands statsminister advarer mot for høy temperatur før samtalene mellom Storbritannia og EU-lederne.

Publisert Sist oppdatert

Statsminister Enda Kenny maner sine kolleger i EU til ikke bli besatte av hva Storbritannia får eller ikke får i Brexit-forhandlingene, skriver The Guardian.

Kenny fortalte en forsamling, bestående av politikere, næringslivsledere, fagforeningsfolk og lokale organisasjoner i Dublin at Storbritannias statsminister Theresa May var enig med ham om at det ikke vil bli noen retur til fortidens grenser etter Brexit.

Temaet for foredraget hans var Brexits innvirkning på Irland, både i nord og sør. Kenny påpekte at han hadde fått forsikringer fra den britiske statsministeren at det ikke vil bli harde fronter mellom den irske rebublikken og Nord-Irland, og at bevaringen av en åpen grende var et viktig element i forhandlingene.

– Hverken jeg eller statsministeren ønsker å begrense folks frihet på begge sider av irskesjøen for å handle, leve, arbeide og reise fritt til øyene her, sa han. Derfor har vi blitt enige om at fordelene ved å ha et felles reiseområde, la han til.

Kenny advarte mot fiendlighet og høy temperatur før det forestående EU-møtet, og oppfordret partene til ikke å la Brexit-spørsmålet føre til at EU mister sin retningssans.

Powered by Labrador CMS