Arbeidsliv

Flyplassdirektør Karsten Mühlenfeld sliter med å finne kommunikasjonsfolk.

Kommunikasjonsrådgiver sparket for å ha sagt sannheten

Publisert Sist oppdatert

Berlin skal bygge ny internasjonal flyplass, noe de har forsøkt på i årevis og som har endt opp med å koste veldig mye mer enn planlangt. For å kontrollere skadeomfanget i media ansatte derfor ledelsen for byggeprosjektet spinndoktoren Daniel Abbou i januar.

Men nå etter bare tre måneder i jobben, må Abbou finne seg noe nytt å gjøre. I et intervju med PR Magazine uttalte Abbou at det er utenkelig at prosjektet noen gang vil bli ansett som en suksesshistorie.

– De forrige lederne på prosjektet rotet det til for mye for at det noen gang vil skje, alt for mange milliarder euro er bortkastet. Det vi kan bidra med er å skape en form for følelse av gjennomsiktighet, skal Abbou ha uttalt.

– Til nå har man fra offisielt hold sagt at prosjektet går godt. Det er bullshit. Ta ansvar når noe har gått dårlig, fortsatte han.

Kanskje var det de siste ordene som fikk begeret til å renne over for sjefene hans:

– Tro meg, ingen politikere eller flyplassdirektører, ingen personer som ikke er avhengig av piller, vil love noe som helst for denne flyplassen.

Den forrige kommunikasjonsdirektøren for prosjektet mistet ironisk nok jobben for å ha vært for defensiv i møte med journalister. Det kan være vanskelig å finne den riktige balansen.

Powered by Labrador CMS