Samfunn

Næringsminister Monica Mæland (H) blir bedt om å gi kontrollkomiteen alle relevante opplysninger i Vimpelcom-saken.

Kontrollkomiteen ber om Vimpelcom-dokumenter

Kontrollkomiteen ber næringsministeren legge alle dokumenter på bordet i Vimpelcom-saken.

Publisert Sist oppdatert
På komitémøtet tirsdag ettermiddag ble det bestemt at komiteen skal sende næringsminister Monica Mæland (H) et brev hvor de ber om fullt innsyn.

Kontrollkomiteen vil vite mer om hvordan departementet har utøvd eierskapet i Telenor.

«Komiteen ber med dette om å få tilsendt alle relevante opplysninger i saken om Nærings- og fiskeridepartementets eierskapsutøvelse i Telenor og Telenors håndtering i Vimpelcom-saken», heter det i brevet.

Mot Høyre og Frp

Det har vært uenighet i komiteen om den skulle be om å få overlevert dokumentene, og vedtaket ble gjort mot stemmene til Høyre og Fremskrittspartiet.

Høyres Michael Tetzschner har tidligere argumentert med at tilgang til sensitive dokumenter kan skade selskapet. Informasjon kan utløse innsideproblematikk eller kan være betenkelig på grunn av lovpålagt taushetsplikt, mener han.

I brevet understreker imidlertid komiteen at representantene har taushetsplikt og at informasjon vil bli behandlet i tråd med Stortingets forretningsorden.

Høring i vår

Etter lengre tid i politiets søkelys for korrupsjon, erkjente Vimpelcom i midten av februar korrupsjon som omfatter nær en milliard kroner i Usbekistan.

Selskapet, der Telenor eier 33 prosent, har inngått et forlik med amerikanske myndigheter

Flertallet i komiteen mener informasjonen vil utgjøre et viktig grunnlag for å sette seg inn i saken. Det vil bli holdt en åpen høring i Stortinget om Vimpelcom-saken så snart komiteen har mottatt en intern granskingsrapport fra Deloitte. Høringen vil trolig finne sted i månedsskiftet april-mai, men tidspunktet er ikke endelig avklart.

Powered by Labrador CMS