Arbeidsliv

Konsernsjef i Kværner ASA, Jan Arve Haugan la torsdag fram resultatet for 2. kvartal 2016. Foto fra 2015.

Kraftig inntektsfall i Kværner

Publisert Sist oppdatert
Kværner fikk et resultat før skatt på 28 millioner kroner i andre kvartal i 2016, 60 millioner kroner mindre enn på samme tid i fjor. Selskapet ser tegn til bedring, tross inntektsfall.

Kvartalsrapporten viser at industrikonsernets driftsinntekter falt med over 1,2 milliarder kroner – fra 3.125 millioner kroner i fjor, til 1.859 millioner kroner i år.

– Det er viktig for oss å vinne nye kontrakter for å sikre et godt aktivitetsnivå også de neste årene. Vi ser at det kan komme en forsiktig utvikling i markedet i en mer positiv retning i løpet av det neste året, sier konsernsjef Jan Arve Haugan.

Kværner, som har det vesentligste av sin virksomhet i petroleumsnæringen, venter fortsatt hard konkurranse, men selskapet har de siste årene gjennomført flere tiltak for å øke konkurranseevnen.

Driftsresultatet på 69 millioner kroner er 21 millioner kroner svakere i samme periode i fjor. Justert driftsresultat (EBITDA) endte på 106 millioner kroner, det samme som i årets første kvartal. I andre kvartal i fjor var resultatet 109 millioner kroner.

– Kværners solide finansielle posisjon er en konkurransefaktor i posisjoneringen mot nye kontrakter. Dette gir også fleksibilitet til å forfølge utvalgte muligheter for strategisk utvikling i sammenheng med de pågående endringene i markedet, sier Haugan.

Powered by Labrador CMS