Samfunn

KrFs tillitsvalgte sier ja til Ap og Sp

Publisert Sist oppdatert
Et flertall av tillitsvalgte og folkevalgte i Kristelig Folkeparti foretrekker et regjeringssamarbeid med Ap og Sp framfor Høyre, Frp og Venstre. Det viser en rundspørring Dagbladet har foretatt.

54 prosent ønsker at KrF skal gå i regjering med Ap og Sp, mens 46 prosent vil være på lag med Høyre, Frp og Venstre. Avisen fikk inn 600 svar. Resultatet er på linje med en tilsvarende undersøkelse fra 2015.

Når spørsmålet stilles om hvem KrFs egne folk helst vil ha som statsminister, er svaret Erna Solberg med god margin. 65 prosent av de spurte foretrekker Høyre-lederen, mens 35 prosent ønsker Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre.

– Det er ikke overraskende at KrF har vanskeligheter med Frp, men motstanden mot Ap har også vært stor, så jeg er litt overrasket over tallene, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning til Dagbladet.

Han framholder at det klart mest populære alternativet innad i KrF vil være et regjeringssamarbeid med Høyre og Venstre.

– Men det er i realiteten et langt mindre sannsynlig alternativ, på grunn av signalene Erna Solberg har sendt og fordi oppslutningen ikke er stor nok, sier han.

Powered by Labrador CMS