Annonse
Kristin Danielsen blir ny leder i Kulturrådet. Foto: NTB Scanpix

Kristin Danielsen ny direktør i Kulturrådet

Kristin Danielsen ny direktør i KulturrådetID: 12520231
utvidet

Oslo (NTB): Kristin Danielsen er utnevnt til direktør i Norsk kulturråd for en åremålsperiode på seks år. Hun kommer fra jobben som sjef for Deichmanske bibliotek i Oslo.

Danielsen tar over etter Vibeke Mohr, som har fungert som direktør siden Anne Aasheim ble alvorlig syk i fjor høst. Aasheim døde i mars – bare to måneder etter at hun kunngjorde at hun ikke ville søke om å få forlenget åremålet sitt.

– Jeg er glad for at Kristin Danielsen blir ny direktør i Kulturrådet. Hun har bred erfaring fra kunst- og kulturfeltet, både som utøver, næringsaktør og som leder av ulike virksomheter, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Ballettdanser

Helleland sier hun er sikker på at Danielsen vil videreutvikle Norsk kulturråd til et tidsriktig kulturpolitisk organ for hele landet.

Danielsen, som er 44 år gammel, er utdannet som danser ved Norsk balletthøgskole og Broadway Dance Center i New York og har en Master of Arts Management fra City University i London.

Hun har vært frilansdanser, koreograf og pedagog og ble utnevnt til biblioteksjef for Deichmanske bibliotek i Oslo i 2013.

Ledererfaring

Ledererfaring har hun fra Black Box Teater, Danielsen Kroepelien Arts Management, Ny Musikk, Det Norske Teatret og MIC Norsk musikkinformasjon.

Som sjef for Deichmanske har hun hatt ansvaret for å planlegge flyttingen av biblioteket til den nye bygningen i Bjørvika som etter planen skal stå klar om tre år.

Siden flyttingen innebærer at biblioteket får mindre plass, betyr det at en betydelig del av bøkene i Deichmanske må kastes, overføres til andre biblioteker eller selges eller gis bort gratis

 

Annonse
Annonse