Ledelse

– Kvinnekvotene i europeiske styrer virker

Publisert Sist oppdatert

I Norge har de mest betente diskusjonene rundt kvinnekvotering til styrer lagt seg, men det omdiskuterte grepet diskuteres fremdeles, og da særlig internasjonalt.

Magasinet Quartz skriver i en artikkel at kvinnekvoter i europeiske styrer ser ut til å virke. Det mener i alle fall Rajeev Vasudeva, toppsjef i et av Europas største hodejegerfirmaer, Egon Zehnder.

Vasudeva sier til magasinet at han ikke er noen fan av kvotering, men at han mener at kvoteringen har gjort en forskjell. Han viser til at det har endret kommunikasjonen, og at det er blitt satt på dagsordenen i selskapene.

Etter at Norge innførte kvotering, har andre land fulgt etter. En undersøkelse EU har gjort blant 734 store børsnoterte selskaper i Europa viser at andelen kvinner i styrene nå er på 23 prosent, mot 11 prosent i 2007, skriver Quartz. Flest kvinner i styrene er det i landene som har innført kvotering.

For å finne gode kvinnelige kandidater til styrer i næringslivet, har hodejegerne i Egon Zehnder oppsøkt arenaer som det ikke har vært så vanlig å rekruttere fra, herunder regjeringer, frivillige organisasjoner og universiteter. De bistår også selskaper i å tilby kvinnelige talenter utviklingsmuligheter.

Powered by Labrador CMS