Ledelse

Ledelsesgrepet som snur dårlig kultur til god

God ledelse er alt som kreves for å få en bedre organisasjonskultur.

Publisert Sist oppdatert

Mike Myatt skriver om ledelse for Forbes.com. Han mener god organisasjonskultur, den såkalte X-faktoren, er hva alle selskaper drømmer og strever etter, men veldig få faktisk klarer å oppnå.

Det fine med organisasjonskultur er at det er lett på peke på en god eller dårlig versjon. Alle kjenner igjen en god kultur når de ser den, skriver han og viser til flinke folk som er engasjerte og utfører strålende ting mens kreativiteten strømmer i korridorene. På samme måte vet alle når en kultur er i ferd med å visne og død.

Men en dårlig kultur betyr ikke en død organisasjon, kulturen kan alltid fikses igjen - med god ledelse, skriver Myatt. Og gode ledere ser forskjell på trender som bordtennis i fellesarealene og mer bærekraftige tiltak. X-faktoren for å få en god organisasjonskultur er å lære alle medarbeide at de er ledere også, mener han.

"Forteller du alle at det er du som er sjefen og ikke de, så tror de til slutt på deg. Men hvis du heller behandler folk som ledere, vil de også begynne å oppføre seg som det. Du vil bli overrasket over hvor mange ledere som aldri skjønner denne enkle sammenhengen", skriver Myatt.

Powered by Labrador CMS