Annonse
Foto: ID 587693 © Liv Friis-larsen | Dreamstime.com

Ledere jobber i ferien

Den svenske magasinet Chef har spurt 1872 ledere om ferievanene deres. 20 prosent - tre av ti - svarer at de jobber litt hver uke, også i ferien. Mens 18 prosent oppgir at de jobber litt hver dag.

Aleksander Perski, foreleser ved Stressforskningsinstituttet, sier i en kommentar til Chef at det optimale ville vært å koble helt av i ferien og holde på med andre ting, men at svarene ikke er overraskende. Han viser til at den del mennesker har behov for å ha en følelse av kontroll, og mister man den, har man det jo heller ikke bra.

Noen jobber også i ferien for å slippe å ta igjen haugene med e-post som hoper seg opp i løpet av ferien.

Perskis råd til den som velger å jobbe mens man er på ferie, er å være systematisk og sette seg begrensninger. Men både han og Petra Brask, effektivitetskonsulent, minner i intervjuet også om at det kan være grunn til å spørre seg om hvorfor man jobber i ferien. Noen kjenner seg selvfølgelig tvunget til det, men de mener at mange også overdriver sitt engasjement i kontakten med jobben. Hvis de tror at de som er igjen på jobben overhodet ikke vil klare seg uten dem, kan det være grunn til ettertanke... 
 

Les også - om refleksjoner, forventninger og avkobling i ferien - fra arkivet: Få en fin ferie

Annonse
Annonse