Arbeidsliv

Leder i Juristforbundet Curt A. Lier.

Lier i Juristforbundet: – Den nye Akademiker-sjefen skal være den aller dyktigste

Publisert Sist oppdatert

Knut Aarbakke har meddelt at han ikke tar gjenvalgt som leder i Akademikerne. Allerede har Legeforeningen annonsert at de har klar en kandidat til å ta over. Econa kommer ikke til å stille egen kandidat til ledervervet, mens Tekna skal bruke resten av måneden til å bestemme seg om de skal gjøre det.

Leder i Juristforbundet, Curt A. Lier, er klar på at vervet som leder i Akademikerne skal henge høyt.

Forbundet hans, som organiserer om lag 20.000 jurister, skal avgjøre hvordan de skal forholde seg til eventuelle kandidater til ledervervet i Akademikerne i morgen tirsdag.

Lier er ikke opptatt av at lederen skal representere Juristforbundet. Det er viktigere at den beste kandidaten blir valgt.

– Vi skal ha den dyktigste kandidaten. Hvor han eller hun kommer fra er ikke viktig, sier han.

Den dyktigste kandidaten er ifølge Lier ikke en hvem-som-helst. Hun må ha erfaring både med politisk virksomhet og med kontant mot egne medlemmer.

– Lobbyvirksomhet er en viktig del av jobbbeskrivelsen. Det krever også erfaring med å behandle media, og vedkommende må ha stor systemforståelse, sier han.

Andre krav til den riktige kandidaten er dyp forståelse for både det offentlige og det private systemet, fagforeningene.

– Og vedkommende må helst ha et godt nettverk, sier Lier: – Vi mener dette er en jobb som skal henge høyt. Dette er en leder for en hovedorganisasjon og da bør vi kunne stille slike krav. Dette er egenskaper som en slik leder må ha, eller i hvert fall kunne tilegne seg ganske fort.

Powered by Labrador CMS