Arbeidsliv

Are Tomasgard i LO er ikke fornøyd med at Orklas konsernsjef Peter Ruziscka (bildet) vurderer å flytte industriarbeidsplasser ut av landet.

LO bekymret for Orkla-outsourcing

Publisert Sist oppdatert

– LO er bekymret for at mange industriarbeidere ansatt ved virksomheter i Orkla-konsernet vil miste sine arbeidsplasser i tiden fremover, sier LO-sekretær Are Tomasgard.

Det skriver organisasjonen på sine hjemmesider.

Nylig møtte Tomasgard næringsminister Monica Mæland sammen med representanter fra LO-forbundene Industri Energi og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund.

Han mener Orkla opptrer uansvarlig overfor de ansatte og samfunnet når de velger å flytte ut lønnsom produksjon fra Norge. Han kritiserer selskapet for å legge opp til storstilt utflytting av lønnsomme norske industriarbeidsplasser, i en situasjon der landet har høy og økende arbeidsledighet. Det oppfattes som en provokasjon mot norske arbeidstakere og den samarbeidsmodellen som Orkla er en del av, hevder han.

– Næringsministeren må be om samtaler med Orkla, og hver stein må snus for å finne løsninger slik at konsernet velger å opprettholde lønnsom produksjon i Norge, sier Tomasgard.

Powered by Labrador CMS