Arbeidsliv

LO mener luftfartsrapporten er for spinkel.

LO: – For spinkel luftfartsrapport

Uten et velfungerende og effektivt transportnett i luften, risikerer man et betydelig tap av arbeidsplasser og skatteinntekter, mener LO.

Publisert Sist oppdatert

Rapporten «Globalisering og økt konkurranse i internasjonal luftfart», som nå er på høring, er for spinkel og svarer ikke på hvilken luftfartspolitikk som må føres for å møte de utfordringene luftfarten står overfor, skriver LO på sine hjemmesider.

LOs hovedanbefaling til Samferdselsdepartementet er derfor at et bredt og partssammensatt utvalg gjennomfører en omfattende konsekvensutredning av de utfordringene globaliseringen og økt konkurranse fører med seg, og som omtales av departementet. Formålet må være å utarbeide en helhetlig luftfartsstrategi for Norge, og at det så legges fram en stortingsmelding om norsk luftfart.

LO ønsker en helhetlig luftfartsstrategi for Norge, inkludert en egen Stortingsmelding om luftfart. Dette var også budskapet da ledelsen i LO, Norsk Flygerforbund og Norsk Kabinforening møtte samferdselsministeren tirsdag 9. august.

– Det var et konstruktivt møte, sa leder i Norsk Flygerforbund Yngve Carlsen.

Organisasjonen håper at Norge får en luftfartspolitikk basert på at flytrafikken er en sentral del av det norske transportnettet, der virksom konkurranse bidrar til effektiv bruk av samfunnets ressurser, holder kostnader nede og gir lavere priser og bedre kvalitet.

Powered by Labrador CMS