Ledelse

LOs andre nestleder Hans-Christian Gabrielsen hevder de ansattes kompetanse er nøkkelen til om bedriftene vil lykkes i fremtiden.

LO og NHO vil ha sterkere godssatsing

Det står nærmest om livet for gods på jernbane, mener organisasjonene.

Publisert Sist oppdatert

Verken LO eller NHO er fornøyde med det transportetatene legger opp til for gods på jernbane i sitt forslag til neste Nasjonal transportplan. De mener blant annet at tiltakspakken på 20 milliarder kroner ikke er tilstrekkelig, skriver LO på sine hjemmesider.

– Vi mener det er viktig at tiltakene videreføres og styrkes i arbeidet med stortingsmeldingen. Man kan nesten si at det står om livet for gods på jernbane, sier NHOs næringspolitiske direktør Ingebjørg Harto.

Hun påpeker at vi opplever en kraftig befolkningsøkning, med dertil større etterspørsel etter varer og tjenester.

LO trekker også frem klimaaspektet:

– Med et ønske om å legge bedre til rette for klimavennlig transport, vil gods på jernbane være en viktig bidragsyter, sier LO-nestleder Hans Christian Gabrielsen.

Det viktig for både næringslivet og arbeidstakerne at jernbanen får de rammebetingelser og den prioriteringen som er nødvendig for å sikre at godstrafikk på bane også skjer i fremtiden, mener de to sentrale organisasjonene i norsk arbeidsliv.

Organisasjonene mener det er viktig at etatens planforslag innenfor gods på jernbane danner bunnplanken på hvilket nivå som bør legges inn når nasjonal transportplan legges frem neste år.

Powered by Labrador CMS