Arbeidsliv

LO-nestleder Tor Arne Solbakken mener det er et stort potensiale i servicesektoren, sektoren med færrest LO-medlemmer i dag.

LO satser i servicesektoren

Det er et stort potensiale i sektoren med færrest LO-medlemmer, mener nestleder Tor Arne Solbakken.

Publisert Sist oppdatert

– Det er i servicesektoren det er færrest fagorganiserte og færrest tariffavtaler, men også der det er mest potensiale, sa LOs nestleder Tor-Arne Solbakken på informasjonskonferansen for førstelinjetjenesten i LOs forbund.

Det skriver LO på sine hjemmesider.

– Vi ser at sysselsettingen øker, men at organisasjonsgraden går ned. Når vi samtidig vet at innleie av arbeidskraft og bruk av midlertidige stillinger øker i omfang, er det viktig at vi er på ballen og organiserer flere ansatte, sier Solbakken.

På oppdrag fra LOs sekretariat har LO og flere forbund gått sammen for å øke innsatsen for flere organiserte. De fleste LO-forbundene har medlemmer i servicesektoren, og i prosjektet er det forbundene som har hovedtyngden i tjenesteytende sektor som er med: Handel og Kontor, Fellesforbundet, Fagforbundet, Norsk Transportarbeiderforbund, Norsk Arbeidsmandsforbund og EL & IT Forbundet.

– Målet for kampanjen er flere tariffavtaler og flere medlemmer i LOs forbund. Det vil styrke organisasjonens kampkraft, noe som igjen vil virke positivt inn på en sektor som sliter med useriøse aktører og kritikkverdige forhold.

Powered by Labrador CMS