Ledelse

Hellas statsminister Alexis Tsipras holder tale for Parthenon.

Løgnere, fordømte løgnere og greske statistikere

Hellas straffeforfølger lederen for statistikkbyråret.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere lederen for Hellas svar på SSB blir straffeforfulgt. Det melder Financial Times onsdag.

Andreas Georgiou er anklaget for å undergrave landets nasjonale interesse etter at han visstnok var ansvarlig for at det greske statistikkbyåret overdrev landets budsjettunderskudd i 2009.

Dataene skal ha blitt brukt til beregninger av det greske behovet for økonomiske hjelpepakker. Anklagen går ut på at det overdrevne tallet ga kreditorene ekstra gode kort på hånden i spillet om å kreve tøffe vilkår for økonomisk støtte til Hellas.

Saken har vekket interesse og bekymring blant embedsmenn og politikere i Brussel, skriver FT. Blant annet har den europeiske sentralbanken tatt de greske tallene med i sine egne analyser i den tro at de var korrekte.

Det sosialistiske partiet Pasok som inntok regjeringskontorene i 2009 sier til FT at man i denne saken tar de som avdekket feilene i stedet for de som faktisk er ansvarlige.

Georgiou hevder selv avgjørelsen om å gi Hellas økonomisk støtte ble tatt lenge før han tok over ansvaret for statistikkbyrået.

Regjeringspartiet Syrizas kommentar er at de ønsker å undersøke om avgjørelsen om å inngå avtale med kreditorene om støtte i realiteten var inngått politisk lenge før den faktisk ble signert.

Powered by Labrador CMS