Nyskaping

Maaemo blant verdens 100 beste

Maaemo får toppnotering med tre stjerner i den nye Michelin-guiden for Norden. Det er en ære som bare litt over 100 restauranter i verden deler.

Publisert Sist oppdatert
Nyheten ble sluppet da Michelins nordiske guide for 2016 ble presentert på Hotel d'Angleterre i København onsdag formiddag.

– Dette er et stort øyeblikk, sa Michelin-guidenes internasjonale direktør Michael Ellis.

Det er den danske kokken Esben Holmboe Bang som står bak Maaemo.

– Jeg har lagd mat i 17 år nå. Jeg begynte i Danmark, flyttet rundt og så dro jeg til Oslo, sa han under utdelingsseremonien.

I den nye Norden-guiden får også Kontrast i Oslo og Re-Naa i Stavanger én stjerne hver.

Eksklusiv elite

Også Geranium i København fikk tre stjerner. Ifølge Ellis har det vært et rekordår for de nordiske landene.

– Det er over 20.000 restauranter i Michelin-guiden i dag. Det er rundt 2.600 restauranter med stjerner, og bare litt over 100 restauranter har tre stjerner, påpekte han.

Maaemo i Oslo hadde fra før to stjerner, mens Statholdergaarden og Fauna i Oslo begge har hatt én stjerne.

I Bergen var det også knyttet stor spenning til seremonien i København, ettersom et fotografi fra Bergen pryder forsiden av den nye guiden. Men håpet punkterte – ingen bergensrestauranter fikk stjerne i den nye guiden.

Svenske og danske stjerner

En rekke nye stjerner drysset derimot over topprestauranter i Sverige og Danmark.

Fäviken Magasinet, nær Järpen i Jämtland i Sverige, får to stjerner. Hotel Borgholm, PM & Vänner i Växjö og Daniel Berlin i Tomelilla får én stjerne hver.

I Danmark får Restaurant Kadeau på Bornholm, Frederiksminde på Sjælland og Henne Kirkeby Kro i Vest-Jylland én stjerne hver.

Powered by Labrador CMS