Europa

Syriske internflyktninger ankommer en flyktningleir nær grenseovergangen Bab al-Salam til den tyrkiske provinsen Kilis lørdag.

Merkel i Tyrkia for samtaler om flyktningkrisen

Mens titalls tusen syrere står på Tyrkias grense, besøker Tysklands statsminister Angela Merkel Ankara. Migrasjonskrisen står øverst på agendaen i mandagens møter med tyrkiske ledere.

Publisert Sist oppdatert
Merkel skal møte Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu mandag morgen, mens turen går til presidentpalasset og Recep Tayyip Erdogan på ettermiddagen.

Samtalene ventes å dreie seg om myndighetenes bidrag til å begrense antallet migranter og flyktninger som reiser til Vest-Europa via Tyrkia – samt hva slags bistand tyrkiske myndigheter har behov for i dette arbeidet.

Merkels besøk skjer mens titusener av syriske flyktninger står ved grensa til Tyrkia. Den syriske hærens russiskstøttede storoffensiv i Aleppo-området har den siste uken fått et økende antall syrere til å strømme mot grensa i nord, på flukt fra regimets krigshandlinger.

Tyrkiske myndigheter har stengt den viktige grenseovergangen mellom Oncupinar og Bab al-Salam og sier de har nådd smertegrensen for hvor mange flyktninger de kan ta imot.

Erdogan, som er en skarp kritiker av Syrias regime, har imidlertid sagt at han vil åpne grensa «dersom det blir nødvendig».

Tyrkia har allerede tatt imot rundt 2,5 millioner syriske flyktninger. EU lovet i november 29 milliarder kroner i bistand til Tyrkia for å takle flyktningstrømmen.

Powered by Labrador CMS