Samfunnsansvar

En rekke oljeeksporterende land er enige om å fryse produksjonen for å normalisere og stabilisere markedet.

Nærmer seg bred enighet om å fryse oljeproduksjonen

Wall Street Journal: Et «kritisk» antall oljeproduserende land enige om å fryse produksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Land som til sammen står for 73 prosent av verdens oljeeksport er enige om en foreløpig avtale om å fryse produksjonen på januar 2016-nivå, skriver Wall Street Journal.

Etter et møte med president Vladimir Putin og en rekke russiske oljetopper tirsdag uttalte Russlands energiminister Alexander Novak at «en kritisk masse» av oljeeksporterende land har kommet til enighet. Oljeland i Afrika, Latin-Amerika og ved Persiabukta uttrykker optimisme til deltakelse, skriver avisen.

Iran uttrykte i utgangspunktet optimisme til avtalen, men har nå avvist å delta selv.

– Å fryse produksjonen vil være effektivt selv uten Iran, sier Novak i en offisiell uttalelse etter møtevirksomheten i Russland tirsdag.

Tidligere har landene bak avtalen uttalt at målet er å stabilisere oljeprosen på mellom 50 og 60 dollar fatet, og at avtalen vil fullføres innen 21. mars.

– Vi har registrert nyheten om at Saudi Arabia, Russland, Qatar og Venezuela skal ha blitt enige om å fryse sin oljeproduksjon på januar-nivå. Vi har ikke deltatt i slike samtaler. Norsk oljeproduksjon forventes uansett å bli noe lavere i 2016 enn i 2015, sier kommunikasjonsrådgiver i Olje- og energidepartementet Håkon Smith-Isaksen til Dagens Perspektiv.

Powered by Labrador CMS