Ledelse

Universitetssykehuset i Tromsø, UNN.

Nekter for fryktkultur ved sykehus

Store fagorganisasjoner ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) avviser Legeforeningens påstander om at det råder en fryktkultur ved sykehuset, skriver Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Over flere dager har medias søkelys vært på en påstått fryktkultur ved flere sykehus i landet. Den beskrivelsen kjenner tillitisvalgte i fagorganisasjonene Norsk sykepleierforbund, Fagforbundet, Delta og Nito ved UNN seg ikke igjen i.

Før helgen skrev de, i samarbeid med verneombudet ved UNN, en felles uttalelse der de tar avstand fra "inntrykk i allmennheten om at hele arbeidsorganisasjonen er gjennomsyret av frykt", skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

– Det har dannet seg et bilde vi ikke kjenner oss igjen i. Vi ønsker å balansere dette bildet. Vi føler ikke den frykten. Vi kan si fra, sier Delta-leder ved UNN, Jan Eivind Pettersen til avisen.

Fagforeningene slår fast at de ikke deler det synet på toppledelsen ved sykehuset som har blitt presentert i media, og at de ikke slutter seg til kritikken fra Legeforeningen.

Sykepleierforbundets foretakstillitsvalgte Mai-Britt Martinsen mener de "savner en kultur i avdelingene der tillitsvalgte i større grad får delta i prosesser", og at mer samarbeid må på plass, men at karakteristikken "fryktkultur" er feilslått.

En felles uttalelse var nødvendig for å bevare pasientenes tillit til de som skal behandle dem, forteller Pettersen til DN.

Powered by Labrador CMS