Arbeidsliv

Nordea i Baltikum: Filial i Vilnius i Litauen.

Nordea og DnB slår seg sammen – men bare i Baltikum

Nordea og DNB har inngått en avtale om å slå sammen de to bankenes virksomhet i Estland, Latvia og Litauen.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver de to bankene i en felles pressemelding i formiddag. Målet er å styrke bankenes posisjon i det baltiske personmarkedet.

– Nordea har de siste årene bygd opp en solid og vellykket bankvirksomhet og fått en sterk posisjon som den tredje største banken i de baltiske landene. Nå er det på tide å ta neste steg og bygge for fremtiden. Sammen vil vi få en størrelse, en styrket geografisk tilstedeværelse og et bredere produkttilbud som gjør at vi kan bli hovedbanken for kunder i de baltiske landene, sier Inga Skisaker, leder av Banking Baltic Countries, Nordea i pressemeldingen.

Nordeas og DNBs virksomhet i de baltiske landene utfyller hverandre og er en svært god kombinasjon, mener de to bankene, naturlig nok. Nordea har bygd opp en sterk posisjon i segmentet for store bedriftskunder, mens DNB har en sterk posisjon innen segmentet små og mellomstore bedrifter. Sammen vil bankene også få en enda større og mer konkurransedyktig virksomhet rettet mot personkunder, heter det.

Får 3100 ansatte

Den nye banken vil også få en sterk geografisk tilstedeværelse. Nordeas er fra førs størst av de to i Estland, DNB er store i Litauen , mens begge bankenes har et «solid fotavtyrykk», som de kaller det, i Latvia.

Nordea og DNB har henholdsvis 1300 og 1800 medarbeidere i de baltiske landene.

– Størrelse er viktig i banksektoren i dag fordi store banker kan utnytte ressursene på en mer effektiv måte. Den nye banken vil være bedre rustet til å stå imot den økende konkurransen i regionen og kan bruke størrelsen sin til å bli hovedbanken for flere foretak, personkunder og partnere i de baltiske landene, sier Mats Wermelin, leder av Baltic Division i DNB i pressemeldingen.

Nordea og DNB vil ha like stemmerettigheter i den nye banken, men forskjellig økonomisk eierskap som vil gjenspeile den relative verdien av egenkapitalen de bidrar med til den nye banken. Avtalen er betinget av myndighetenes godkjennelse og betingelser og forventes å bli sluttført rundt andre halvdel 2017, heter det i pressemldingen.

Powered by Labrador CMS