Nyskaping

Daglig leder i Altoros, Jan-Terje Nordlien forventer økt etterspørsel etter tjenester knyttet til Big Data

Norske selskaper løper etter Big Data

Nå satser det ledende amerikanske selskapet Altoros på analyse av big data i Norge. Daglig leder Jan-Terje Nordlien mener norske bedrifter ligger etter, men forventer at 2016 blir året der mange får opp øynene for den store analysen.

Publisert Sist oppdatert

– Big Data går nå virkelig fra å bare være et buzz-ord til at mange selskaper planlegger konkret prosjektoppstart. Fram til i år har nok ikke majoriteten av norske bedrifter helt forstått hva de skal bruke big data til. Men dette snur nå, vi ser betydelig interesse fra både energibransjen, bank og finans, luftfart og detaljhandel, sier Nordlien.

Big Data refererer til datasett som er så store eller komplekse at de er vanskelige å analysere med vanlige dataprosesseringsverktøy. Mengdene fører også med seg en rekke utfordringer, som lagring og hastighet på søk.

– Generelt er det flere som ser de enorme konkurransefordelene det kan gi å låse opp de verdiene som ligger i deres egne data. En ting er at vi kan løse problemer, som trege applikasjoner, responstid og økte lagringskostnader, men det som virkelig utgjør forskjellen er å få brukt det fulle potensialet av dine data. De som ikke klarer å ta denne risikoen, men bruker ufullstendige opplysninger når de skal ta viktige beslutninger, mister flere muligheter og konkurransefortrinn, sier Nordlien.

Altoros, som nylig ble nylig kåret til verdensledende på området, tilbyr blant annet tjenester for å øke lese- og skrivehastigheten av data, akselerere databehandling for raskere analyse, verktøy for effektiv visualisering av data og benchmarking mot konkurrenter. Altoros er også kåret til en av verdens ledende selskaper på Hadoop, verktøykassen mange bruker for å håndtere big data.

– Vi har sett noe økt investeringsvilje for Hadoop i Norge det siste året. Det ser vi også som et klart tegn på at etterspørselen framover vil fortsette å øke, avslutter Nordlien.

Altoros holder til i Oslo sentrum. Foruten big data leier selskapet også ut utviklere, hovedsakelig med base i Minsk i Hviterussland. Altoros har økt driftsinntektene med 40 prosent i snitt per år siden oppstarten for fem år siden, skriver selskapet i en melding.

Powered by Labrador CMS