Samfunnsansvar

BI har klatret voldsomt på FTs kåring de seneste årene, og rangeres nå som nordens tredje beste handelshøyskole- eller universitet.

Norske skoler gjør store byks på internasjonal prestisjeliste

Både BI og Norges Handelshøyskole (NHH) klatrer på Financial Times' seneste kåring av de beste business-skolene i Europa.

Publisert Sist oppdatert

De to norske handelshøyskolene havnet på henholdsvis 35. og 38. plass i årets utgave av Financial Times European School Rankings. Med et hopp på hele syv plasser går BI dermed forbi NHH i den prestisjefylte kåringen.

Skolen rangeres nå likt med Copenhagen Business School, som lenge har vært ansett som en av Skandinavias ypperste utdanningsinstitusjoner innen handel og finans.

Kun to nordiske skoler ligger nå foran BI på rangeringen: Stockholm School of Economics med et svensk-russisk samarbeid, og finske Aalto University.

NHH tar på sin side igjen det tapte fra fjorårets kåring, og hopper tilbake fra 40. plass til 38. plass. BI har gjort solide sprang fremover de siste årene, og har til sammen klatret 27 plasser på den verdenskjente finansavisens listen.

Som vanlig var det London Business School som stakk av med førsteplassen, med sin faste følgesvenn HEC Paris som en god nummer to. Franske Insead beholder tredjeplassen de sikret under fjorårets kåring.

Utforsk hele listen nederst i saken!

Internasjonale renommé

Totalt 90 skoler kom med på årets liste, noe som er rekord. Flere deltar imidlertid kun i delrangeringer.

– Dette er svært gode resultater som beviser at vi lykkes bedre og bedre på den internasjonale arenaen. I denne årlige rangeringen konkurrerer Handelshøyskolen BI med de 90 mest prestisjefylte utdanningsinstitusjonene i Europa. Resultatene har stor betydning for vårt internasjonale renommé, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

Financial Times utfører fem delrangeringer av ulike former for studietilbud ved europeiske handelshøyskoler hvert år, for eksempel knyttet til skolens alumni og data. Dette kan inkluderer studentenes gjennomsnittslønn etter tre år, antall doktorgradsstudenter, kvinner i stab og styre, samt internasjonalisering. Institusjonene velger selv hvilke studieprogrammer de innrapporterer. Ved årets slutt settes disse sammen til samlerangeringen European Business School Rankings.

I 2016 var NHH med på fire av disse delrangeringene, mens BI var med på tre.

Konkurransedyktig

– Vi er fornøyd med dette resultatet. Rangeringen bekrefter at NHHs utdanning er konkurransedyktig internasjonalt, sier rektor Frøystein Gjesdal ved NHH.

Hos den Bergensbaserte handelshøyskolen er siviløkonomutdanningen flaggskipet. FT rangerer den høyest av masterprogrammene i Norge.

BI gjør det spesielt bra på et MBA deltidsprogram i samarbeid Fudan University School of Management i Kina.

– Å være rangert som nummer én i Norge og som nummer tre i Norden, gir hele organisasjonen en ekstra motivasjon i arbeidet med å nå våre høye ambisjoner. Det at vi har oppnådd de tre mest prestisjefylte akkrediteringene en handelshøyskole kan ha, sammen med denne rangeringen, gjør oss bedre både internasjonalt og nasjonalt, sier Henjesand ved BI.

Søk i- og utforsk oversikten under:

 
Powered by Labrador CMS