Annonse
En ny oversikt viser at du får mindre visa-trøbbel med svensk, dansk eller finske pass, enn med det norske.
En ny oversikt viser at du får mindre visa-trøbbel med svensk, dansk eller finske pass, enn med det norske. Bildet viser forøvrig falske pass beslaglagt i Bankok i februar 2016. Foto: NTB scanpix / AFP

Ny oversikt: så mektig er det norske passet

Både borgerskaps- og innvandringsekspertene i London-baserte Henley & Partners og finansrådgivningsfirmaet Arton Capital har den seneste uken publisert sine oversikter over hvor stor reisefrihet hvert enkelt lands pass medfører.

Reisefrihet måles av begge i antall land der visa ikke er nødvendig, eller hvor visa automatisk gis ved ankomst til landet hvis gitt pass fremvises. Henley & Partners kom fram til sine resultater gjennom et samarbeid med den internasjonale foreningen for lufttransport (IATA), som har en av verdens mest komplette database med pass- og visainformasjon. 219 land og territorier omfattes i oversikten.

Arton Capital har i sin oversikt inkludert 199 land og territorier. Informasjonen ble hentet fra en rekke offisielle kilder, inkludert ambassader, ifølge formaet. Det understrekes likevel at det kan forekomme avvik i oversikten.

FN opererer med følgende tall angående antall land i verden, per 2016: 193 medlemsland, 2 ikke-medlemsland (Palestina og Den Apostoliske stol i Roma). Andre oversikter inkluderer blant andre Taiwan, noe begge de omtalte "visaindeksene" også gjør. H&P inkluderer en rekke territorier som har sine egne visa-regler selv om de ikke anerkjennes som en selvstendig nasjon eller et selvstendig styre.

Norge svakest i Skandinavia

Les resten med abonnement fra
Velg det abonnementet som passer best for deg. Priser fra:
1,-
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Vil du ha regningen rett til bedriften? Klikk her
Annonse
Annonse