Annonse
Tidligere Statoil-sjef Helge Lund har fått seg ny jobb som rådgiver for et amerikansk investeringsselskap. Foto: NTB scanpix

Ny toppjobb for Helge Lund

Den tidligere Statoil- og BG Group-sjefen Helge Lund blir rådgiver i det amerikanske investeringsselskapet og oppkjøpsfondet (P/E) Clayton, Dubilier & Rice (CD&R), skriver DN.no, med henvsining til en selskapsmelding onsdag.

– CD&R har en strålende historie med å levere glimrende resultater, sterk finansiell disiplin og å bygge sterke verdibaserte kulturer. Selskapets strategi og tilnærming er en god match for meg, og jeg ser frem til å bruke min erfaring og nettverk til å finne nye investeringsmuligheter samt hjelpe porteføljeselskapene til å bygge verdier, sier Lund i meldingen.

Siden Helge Lund gikk av som sjef for BG Group i februar etter sammenslåingen med Shell, har den profilerte nrodmannen vært knyttet til mange store jobber, og har gått inn i styrene til både Schlumberger og International Crisis Group.

Lund har også startet selskapet Inkerman holding, som skal drive med veldedighet - blant annet.

Ifølge DN blir Lund en del av en eksklusiv gruppe som også inkluderer den legendariske GE-toppsjefen Jack Welch, tidligere Tesco-sjef Terry Leahy og tidligere Boeing-topp James McNerney når han tiltrer si nye stilling.

Avisen skriver også at investeringsselskapet har forvaltet omlag 22 milliarder dollar i investeringer i 70 selskaper, med samlede transaksjoner på over 100 milliarder dollar.

Annonse
Annonse