Arbeidsliv

Halliburton Norge er blant selskapene som vil rammes først om det blir streik i oljeservice-sektoren.

Oljestreik fra midnatt?

Meklingen mellom Industri Energi og Norsk olje og gass er i gang. Om partene ikke blir enige står 300 oljeservicearbeidere klare til å streike fra midnatt.

Publisert Sist oppdatert

Mekling på oljeserviceavtalen (OSA) startet tirsdag formiddag hos Riksmekleren i Oslo.

Om partene ikke kommer til enighet tar Indutsri Energi sikte på å lamme oljesektoren gjennom et svært målrettet streikeuttak. En eventuell konflikt vil først og fremst ramme miljøhåndtering av boreavfall, og kan medføre stans i noen boreoperasjoner. En konflikt vil ikke umiddelbart ramme produksjonen av olje og gass på norsk sokkel.

– Vi har moderate krav, men oljeservicearbeidere skal være like mye verdt som andre i oljeindustrien. Vi forventer å redusere lønnsgapet mellom operatør, boring og forpleining, og oljeserviceansatte, sier forhandlingsleder Ommund Stokka i Industri Energi.

Om det blir streik vil gigantselskapene Schlumberger, Baker Hughes og Halliburton, samt Oceaneering og Oceaneering Asset Integrity rammes først.

– Nedgangen i aktiviteten på norsk sokkel har rammet leverandørbedriftene spesielt hardt. Mange av leverandørbedriftene har de siste årene foretatt en betydelig omstilling, med store kostnadskutt og stadige nedbemanninger. Dette er bedrifter som ikke tåler mer vekst i kostnadene. Det vil gjøre situasjonen verre både for bedriftene og medarbeiderne som er ansatt der, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Mekler er Mats Wilhelm Ruland. Meklingsfrist er satt til klokken 24 natt til onsdag.

Powered by Labrador CMS