Arbeidsliv

Head of Employer Branding and Executive Recruitment i DNB, Glenn Menkin, jakten på de digitale hodene.

Omstilling i DNB: Legger ned og ansetter nytt

Bank og finanssektoren er en av de bransjene som sterkest opplever digitaliseringen på kroppen. DNB skal ansette opp mot 200 nye IT-folk den nærmeste tiden.

Publisert Sist oppdatert

Den gamle bankfilialen er på vei ut, mens bankenes tjenester i dag tilbys på mobil og utfordres av nye aktører. Flyselskapet Norwegian driver i dag bank. Og også Facebook har planer om å starte med banktjenester.

For å møte en helt ny virkelighet, har ikke bankene noe valg: De må endre seg.

Et tydelig eksempel finner man i Norges største bank: I februar kom meldingen om at DNB legger ned 59 bankfilialer i Norge og at 600 bankansatte mister jobben.

LES MER:

Jakter digitale hoder

Men likevel er banken på jakt etter nye kolleger. Men det er verken økonomer eller bankfunksjonærer som står øverst på ønskelisten. Det er IT-kompetansen banken jakter. Og DNB er ikke alene om å gå på digital hodejakt.

I DNB leder Head of Employer Branding and Executive Recruitment, Glenn Menkin, jakten på de digitale hodene.

Han forteller at DNB trenger mellom 100 og 200 nye IT-folk, og at konkurransen om de beste er hard på dette området.

– Bank og finanssektoren opplever en stor og rask endring med digitalisering av våre tjenester. I dag er mobiltelefonen det største bankkontoret, sier Menkin.

Han kan fortelle at mobiltelefonen «tok igjen den tradisjonelle nettbanken i løpet av 2014.


«Den gamle forestillingen om hva en bank er, gjelder ikke lenger»

– Og fra februar 2015 har mobiltelefonen vært den plattformen med størst bankaktivitet, sier Menkin.

Det er denne utviklingen som har skapt behovet for IT-kompetanse i Norges største bank.

– Vi opplever et kompetanseskifte også. Den gamle forestillingen om hva en bank er, gjelder ikke lenger. Banken er nå attraktiv arbeidsplass for IT-spesialister, mener han.

Menkin påpeker at teknologikompetanse ikke lenger er bransjespesifikk. De fleste virksomheter i både privat og offentlig sektor har et skrikende behov for IT-folk og konkurransen om de beste er tøff. IKT Norge opplyser at Norge mangler 6300 IKT-arbeidsplasser.

– For et par år siden var ikke DNB på radaren til IT-ekspertene. Men vi har klart å bygge opp et miljø og knyttet til oss noen av de beste på området, sier Glenn Menkin.

Også unge, såkalt digitale innfødte, står på ønskelisten til Menkin, og DNB har i den forbindelse utfordret en rekke teknologistudenter til å lage konseptet for «fremtidens bank».

– Alle er ute etter IKT-kompetanse i dag. På dette området er det klart at «the war for talent» er knallhard, sier Glenn Menkin.

Powered by Labrador CMS